CSIRKE : CSIRKECOMB ÉS ÚJKRUMPLI NYÁRI FŰSZERÖNTETTEL |
CSIRKECOMB ÉS ÚJKRUMPLI NYÁRI FŰSZERÖNTETTEL
CSIRKECOMB ÉS ÚJKRUMPLI NYÁRI FŰSZERÖNTETTEL
6 főre
6 egész csirkecomb 1,5 kg kis újkrumpli 3 fej fokhagyma fejes sali a tálaláshoz
Az öntethez: friss bazsalikom, petrezselyem, snidling 1 kis szelet fehérkenyér 3 ek vörösborecet 2 tk cukor 6-8 ek olívaolaj
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Tedd a combokat egy nagy tepsibe és rakd hozzá az újkrumplit /a nagyobbakat vágd félbe/ és a fokhagymagerezdeket /ne hámozd meg!/. Szórd meg sóval-borssal, löttyints rá egy kis olívaolajat és jól keverd át az egészet kézzel, majd told a sütőbe 40-50 percre.
Közben készítsd el az öntetet: Az összes hozzávalót tedd a mixerbe és darabold-keverd el.
A kisült combokat és újkrumplit tedd a tányérra a fejessalival és az öntetből kanalazz a húsokra.
618kcal / adag
Latsia: - alsócombokból csináltam, így 30 perc alatt készresült.
|