Cseresznyés pite kelt tésztából
Cseresznyés pite kelt tésztából / Margit2
0,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál cukor
A hozzávalókat összedolgozni (én a kenyérsütő gépembe raktam a gyors programra, és amikor leállt a dagasztás -nálam 30 perc múlva- , akkor kivettem a gépből), 2 felé osztottam a tésztát. Majd vékonyra kisodortam, a tepsi aljára sütőpapírt tettem, rá az egyik kisodort tésztát, megtöltöttem kimagozott cseresznyével, és megszórtam 1 csomag vaníliás cukorral, ráraktam a tészta 2. felét. A tésztát sütés előtt tojásfehérje és tej keverékével megkentem, és a tetejét villával megszúrkáltam. Ezután hideg sütőbe tettem, rákapcsoltam a sütőt 200 fokra, és kb. 25-28 percig sütöttem. A tepsi gázsütő méretű: 30 x 35 cm-es, amiben sütöttem.
Latsia: - kelesztés nincs, a hideg sütő bemelegedése alatt kel a tészta - féladagot sütöttem ami 20 perc alatt megsült - kevesebb élesztőt tettem bele
|