TÉSZTA : Tejszínes-kagylós rózsaszirom tészta |
Tejszínes-kagylós rózsaszirom tészta
Tejszínes-kagylós rózsaszirom tészta / Latsia
30 dkg tészta 1 ek olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 50 dkg kagyló 2 dl tejszín 1 dl fehérbor étk.keményítő vagy liszt só, bors petrezselyem
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a felforrósított olívaolajra dobunk 2 gerezd fokhagymát és a kagylót, rövid ideig átforgatjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk-borsozzuk, 3 percig átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és pár percig főzzük. Egy kis vízben elekevrünk egy kis keményítőt, a kagylóra öntjük, átforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön, megszórjuk petrezselyemmel és a tésztával elkeverve azonnal tálaljuk.
|