TEPSIS KRUMPLI HALLOUMIVAL
TEPSIS KRUMPLI HALLOUMIVAL / Nigellától-Latsia
1 nagyobb édes burgonya - narancssárga amerikai fajta 1 nagyobb Desirée burgonya 1 fej vöröshagyma 1 sárga kaliforniai paprika 1 piros kaliforniai paprika 1/2 fej fokhagyma 4 ek olívaolaj feketebors 125 g Halloumi vékonyra szelve
25 x 15-ös tűzálló edény
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk fel kb. 4 cm-es kockára az édesburgonyát, a Desirée krumplit pedig némileg kisebb kockákra, mivel az édesburgonya gyorsabban átsül. Hámozzuk meg a vöröshagymát, vágjuk ketté, és mind2 felét vágjuk további 4-6 cikkelyre. Magozzuk ki a paprikákat és vágjuk 2,5 cm-es darabokra. Szedjük gerezdjeire a fokhagymát. Szórjunk mindent egy nagyobb tepsibe, és kezünkkel pacsmagolva jól fürösszük meg a zöldségeket az olajban. Szórjuk meg borssal, de ne sózzuk, mert a Halloumi sós! Tegyük a tepsit a sütőbe kb 45 perre. Ennyi idő alatt a zöldségek megpuhulnak, szépen meg is barnulnak. Vegyük ki a tepsit, fektessük a vékony Halloumi szeleteket a zöldség tetejére, majd kapcsoljuk a sütőt maximális fokozatra vagy grillre és tegyük vissza a tepsit úgy 5-10 percre, amíg a sajt meg nem olvad és barnás pöttyök nem tarkítják a tetejét. Azon melegében a tepsiből tálaljuk.
2-3 adag lesz belőle
Latsia: - nem volt Desirée krumplim, így egy nagy sütnivaló krumplit kockáztam az édesburgonya mellé - dupla adag Halloumit tettem rá - 30 perc alatt lett kész az első menet, utána grilleztem rá a sajtot
|