EGYTÁLÉTEL : Bazsalikomos csicseriborsó májusi estékre |
Bazsalikomos csicseriborsó májusi estékre
Bazsalikomos csicseriborsó májusi estékre
4 főre
1 ek olívaolaj 2 közepes hagyma karikázva 1/2 tk köménymag 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva 1 ek víz 3 szál újhagyma karikára vágva 2 konzervdoboz főtt csicseriborsó, vagy ugyanennyi mennyiségű előző nap beáztatott pár órán át főzött csicseriborsó leöblítve, leszűrve rengeteg (2-3 csészényi) friss, összevágott bazsalikomlevél 2 csésze barnarizs
A közepesen felmelegített olajon a hagymakarikák és a cumin megpárol, folyamatosan kevergetve, kb 7 perc alatt. Hozzá a paprika és a víz. Edény lefed, kisláng, 2 percig párol. Hozzá az újhagyma és a csicseriborsó, 2 perc. Ha már jó forró, a tűzről levesz és a friss bazsalikom belekever. Tálald rizzsel, és 1-2 friss bazsalikomlevéllel.
Latsia: - maradt egy kis grillhús a hétvégéről, azt felcsíkoztam, átsütöttem és azzal körítettem
|