MARHAHÚS : Bélszínérmék kucsmagombával, Marsalával, tejfölös mártással |
Bélszínérmék kucsmagombával, Marsalával, tejfölös mártással
Bélszínérmék kucsmagombával, Marsalával, tejfölös mártással / J.Oliver
4 főre
1 marék frissen lecsipkedett kakukkfűlevél 8 db 85 g-os bélszínérme olívaolaj 2 marék szárított kucsmagomba só és frissen őrölt fekete bors 2 hámozott, finomra aprított sonkahagyma 1 gerezd tisztított, tört fokhagyma 1 dl Marsala bor 4 ek tejföl
Rakd a szárított gombát egy kis tálba, és öntsd nyakon forró vízzel. Vágd finomra a kakukkfű felét, és hintsd rá a hússzeletekre egy kis olívaolajjal. Dörzsöld a húsba a kakukkfüvet meg az olajat és pihentesd 10 percig. Hevíts fel egy teflonserpenyőt, ízesítsd az érmék mind2 oldalát sóval-borssal és pirítsd őket alig több, mint 2 percig, hogy mind2 oldalukon világos aranybarnára, vagyis közepesre süljenek. Én így szeretem. Ha edved van, nyugodtan süsd hosszabb vagy rövidebb ideig, ízlésed szerint. Szedd ki a húst egy tálra, pihentesd 4-5 percig, ezalatt elkészül a mártásod. Vedd kisebbre a lángot, löttyints még egy kis olívaolajat a serpenyőbe, röpítsd bele a sonkahagymát, a fokhagymát meg a maradék kakukkfüvet. 1 perc múlva keverd hozzá a leszűrt gombát - 3/4-ét én egészben szoktam hagyni, a többit összevágom. Öntsd a serpenyőbe a Marsalát. Ez könnyen lángra lobban, ne ess pánikba, mert legfeljebb 20 másodpercig ég, és fantasztikus illata lesz! Keverd hozzá a tejfölt és a hús kihült levét, sózd-borsozd kedvedre. Az a jó, ha a mártás a kanálra tapad-hatúl sűrű lenne, higítsd vízzel. Személyenként 2 bélszínérmét tegyél a tányérokra, locsold meg a mártással.
Latsia: - nem kaptam hozzá kucsmagombát, így szárított vargányával készítettem - sültburgonya volt a köretem - saját friss kakukkfüvet tettem rá
|