TÉSZTA : Fekete linguine tengergyümölcseivel és szardellával |
Fekete linguine tengergyümölcseivel és szardellával
Fekete linguine tengergyümölcseivel és szardellával / Latsia
4 főre
2 ek olívaolaj 3 gerezd fokhagyma összezúzva 100 g vöröshagyma összevágva csipetnyi cayenne-i bors 400 g fűszernövényekkel ízesített darabolt konzervparadicsom vagy friss darabolt paradicsom 1 kk szárított fűszernövénnyel összekeverve 1 ek paradicsompüré 2 ek összevágott friss petrezselyem 250 g száraz spagetti 500 g konyhakész tenger gyümölcsei vegyesen, ha mélyhűtött, kiolvasztva 1 doboz szardellafilé só, feketebors
Hevítsünk olajat egy teflonlábosban és pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymát 4-5 percig, amíg megfonnyadnak. Tegyük bele a cayenne-i borsot, és pirítsuk még 1 percig, majd keverjük hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét és a petrezselymet, és főzzük csendesen 5 percig, időnként megkeverve. Közben forraljunk egy nagy lábosban vizet, és főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Adjuk a tengergyümölcsei keveréket és a lecsepegtetett szardellát a paradicsom mártáshoz, melegítsük óvatosan 3-4 percig, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Szűrjük le a tésztát, és osszuk el 4 tányéron. merjük a mártást a tésztára, és tálaljuk petrezselyemszálakkal díszítve.
|