BALZSAMECETBEN PÁCOLT FÖLDIEPER
BALZSAMECETBEN PÁCOLT FÖLDIEPER / J.Oliver
2-3 nagy doboz földieper kb. 5 ek kristálycukor ízlés szerint 10 ek balzsamecet 1 hosszában felhasított vaníliarúd kikapart magjai 400 g mascarpone 4-5 levél friss bazsalikomlevél finomra vagdalva
Szedd le az eper szárát, rakd tálba, és bőven szórj rá cukrot, és locsold meg balzsamecettel. Keverj rajta egyet, aztán hadd pácolódjon vagy 2 óra hosszat. A vaníliamagokat vegyítsd össze a mascarponeval meg kevés cukorral. A jókora kupac mascarponét tedd egy tálra és halmozd föléje a balzsamecetes epret a levével együtt. A tetejére hintett mentától vagy bazsalikomtól még üdébb íze lesz.
Utóirat: Ha marad belőle, törd meg és fagyaszd le isteni frappé lesz belőle!
|