Húsos rakott penne
Húsos rakott penne
50 dkg penne (tollszártészta) kb. fél dl étolaj 1 kisebb fej hagyma kb. 1 szelet bacon kb. 10 cm szárazkolbász 40 dkg darált sertéshús (lehet löncs is) 1 doboz konzerv vörösbab (lehet borsó vagy kukorica is) 2 tk paradicsompüré 2 dl tejföl liszt só, bors, pirospaprika babérlevél ételízesítő sajt
A pennét kifőzzük, lecsepegtetjük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük. 2 tk pirospaprikát dobunk rá, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a húst, a kolbászt, majd a paradicsompürét, ízesítjük, összerottyantjuk. A végén beletesszük a konzervbabot (vagy borsót/kukoricát). A tejfölt kikeverjük kb. 2-3 evőkanál liszttel, és a rotyogó ételhez adjuk állandó kavargatás közben. Kb. 15 percig még főzzük, sokszor megkeverjük, nehogy leégjen. A tésztát tepsibe öntjük, hozzáadagoljuk a mártást, összekeverjük, a tetejét sajttal gazdagon szórjuk. Alufóliával letakarva kb. 20-25 percet sütjük.
Latsia: - Cabanossit /olasz vékony kolbász/ tettem bele - mivel nem sok vizet tettem hozzá az elején, csak úgy egy nagyobb löttyintésnyit, így a lisztre egyáltalán nem volt szükség, és ezért esélye sem volt a leégésre! - 200 fokra 15 percre tettem be sülni
|