LEVES : Kolbászos burgonyaleves |
Kolbászos burgonyaleves
Kolbászos burgonyaleves
15 dkg fott sonka apro kockakra vagva 20 dkg csípős kolbász, vekony karikákra szeletelve 1 nagy fej vöröshagyma 1 ek olaj 3 dkg vaj 50 dkg savanyú káposzta átmosva, vagy fehér káposzta vékonyra szeletelve 50 dkg burgonya meghámozva, kockákra vágva 8 dl marhahús alaplé (vagy víz és 2 marhahúsleves kocka) 1-2 kávéskanál kömény (elhagyható, bors 1 újhagyma apróra vágva a díszítéshez
A felhevített olaj és vaj elegyén pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a vékonyra szeletelt kolbászt, időnként megkeverve pirítsd 5 percig. Add hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplét, valamint tetszés szerint a köményt. Fűszerezd borssal és forrald fel. Közepes lángon a levest főzd addig, amíg a burgonya puha nem lesz. A kész levest forrón, apróra vágott újhagymával diszítve, vastag szeletekre vágott köményes kenyérrel tálald.
|