SONKAS SAJTMARTAS
SONKAS SAJTMARTAS / Kira21
5 dkg vaj 2 evokanal liszt 4 dl tej 1 dl tejszin 2 tojassargaja 5 dkg reszelt Parmezan 20 dkg gepsonka (fott, fustolt tarja is lehet) so, bors, reszelt szerecsendio, csipet safrany.
A vajat felolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve benne megfuttatjuk. Mielott megpirulna, a tejjel felontjuk, kevergetve surure fozzuk. A tejszinnel + tojassargakkal hirtelen elkeverve dusitjuk. A tuzrol leveve eloszor a sajtot, majd a vekony csikokra metelt sonkat adjuk hozza. Sozzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendioval fuszerezzuk, es csipet orolt safrannyal szep sarga szint adunk neki.
Latsia: - kevertem a végén még hozzá 4 féle sajtot, hogy még sajtosabb legyen - 500 g gnocchira készítettem
|