Lazacfilé barbecueszósszal és tormás krumplipürével
Lazacfilé barbecueszósszal és tormás krumplipürével / Kackababa
Hozzávalók 4 személyre:
4 db egyenként 150gr-os lazacfilé (bőr nélküli) só, bors 1,5 dl barbequeszósz (grillszósz) 140 gr bacon
A püréhez:
kb 900 gr krumpli 2 dl tej 5 dkg vaj 1dl frissen reszelt torma fél-fél dl vágott petrezselyem és snidling
A halat sózzuk, borsozzuk és jól bekenjük a grillszósszal A baconszalonnát apró kockára vágjuk és elosztjuk a halszeleteken. Közben a szokásos módon elkészítjük a krumplipürét, belekeverjük a friss tormát, a zöld füszereket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sütőt 200 fokra felmelegítjük (felső láng) a halszeleteket vajazott tűzállótálba rakjuk és 7-8 percig grilezzük. (a halnak nem sok idö kell ) a finom pürével tálajuk.
Latsia: - én a végén még rágrilleztem 1-2 percet, hogy ropogós legyen a bacon - ISTENI FINOM!!
|