Nugátos kuglóf
Nugátos kuglóf / Sherpa01
3 tojás, 2,5 dl tejszín, 25 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 15 dkg nugát
A kuglófformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk és hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral meg a vaníliás cukorral összeszitáljuk; a nugátot kis kockákra tördeljük; a tojást a kristálycukorral habosra keverjük; a tejszínt kemény habbá verjük, a sárgája-krémbe forgatjuk, majd a liszes keveréket is beledolgozzuk és a nugátkockákat is belekeverjük; a masszát az előkészített kuglófformába simítjuk; a kuglófot az előmelegített sütőben 60 percig sütjük, azután kiborítjuk, hagyjuk kihűlni; végül meghintjük porcukorral.
Latsia: - kicsit több nugátot teszek bele legközelebb és kisebbre vágom
|