Töltött borjútekercs
Töltött borjútekercs - Involtini
500 g borjúhús 6 szeletre vágva só, bors 6 szelet Pármai sonka bazsalikom 120 g Mozzarella 6 szeletre vágva 2 ek olívaolaj 3 schalott hagyma 2 fokhagymagerezd 1 dl fehérbor 200 g paradicsompüré 3 paradicsom chili pehely 3 ek petrezselyem turbolya
A borjúszeleteket klopfold ki és szórd meg sóval-borssal. Mindegyikre fektess 1 szelet pármai sonkát, 3 bazsalikomlevelet és 1 szelet mozzarellát. Tekerd fel, tűzd meg / hústű vagy fogvájó /, és süsd körben pirosra a felhevített olívaolajon, majd tedd félre. Vékony szeletekre vágd fel a hagymákat, tedd az előző serpenyőbe, kicsit párold össze őket és öntsd le a fehérborral. Pár perc párolás után adj hozzá paradicsompürét, keverd el, majd öntsd hozzá a hámozott darabolt paradicsomot és a chilipelyhet, kb 6-8 percig párold együtt. Sózd-borsozd, és keverd hozzá az apróra vágott turbolyát valamint a petrezselymet. A paradicsomsugo-t kanalazd egy tányérra, tedd rá a rézsútosan felvágott töltött borjútekercset és ciabattával vagy más friss kenyérrel tálald.
Latsia: - nem az a tömör paradicsompüré kell bele, inkább olyan, mint a paradicsom turmixolva - jó vékonyra kell kiklopfolni a húst, különben nem sül meg a belseje - mi Ciabattával ettük
|