TÉSZTA : Gnocchi mákkal és balzsamecetes eperrel |
Gnocchi mákkal és balzsamecetes eperrel
Gnocchi mákkal és balzsamecetes eperrel / Erika10 Gnocchi alla salsa di papavero, aceto balsamico e fragole
60-80 dkg gnocchi 6 dkg barnacukor 1, 5 dl 100 %-os narancslé 4 cl balzsamecet 2 dkg vaj, 5 dkg mák 25 dkg eper citromlé
A gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Közben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, majd felöntjük a narancslével és a balzsamos ecettel. Kevés citromlével ízesítjük. A szirupot sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a vajat és a felezett epret. Kevés ideig főzzük, de vigyázzunk, forralni nem szabad. A gnocchit tányérokra osztjuk, rászedjük a szirupos epret, tetejét a mákkal megszórjuk.
Latsia: CSÚCSFINOM!!!!
|