Latsia konyhája
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LÁTOGATÓ ADATAI
 
CIPRUSI ÉTELEK
 
SVÉD RECEPTEK
 
RECEPTEK
 
ÉTELFOTÓK
 
UTOLSÓ 20 RECEPT
 
KONYHAI SEGÉDESZKÖZEIM
 
Kedvenc oldalaim
 
Óra
 
 
KACSA
KACSA : KACSAMELL VÖRÖSBOROS ÁFONYAMÁRTÁSSAL

KACSAMELL VÖRÖSBOROS ÁFONYAMÁRTÁSSAL


KACSAMELL VÖRÖSBOROS ÁFONYAMÁRTÁSSAL
/ STAHL

1 kacsamell
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
1 csomag újhagyma
1 ötcentis friss gyömbér-darab vagy ½ kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanálnyi áfonyalekvár
1 kávéskanál mustár
5 dkg vaj

Bekapcsolom a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).
A kacsamellet hosszában megfelezem, és éles késsel sűrűn bevagdalom a bőrös részeket.
Ezután a húsdarabokat mindkét oldalukon megsózom, megborsozom, és magam mellé készítem.
A fokhagymagerezdeket megpucolom, és vékony szeletekre vágom.
A kacsamell-darabok húsos részébe vékony hasadékokat vágok, és benyomkodom ide a fokhagyma-tüskéket.
Megsütöm a kacsamell-darabokat.
Ehhez kiválasztok egy olyan serpenyőt, amely sütőben is használható, azaz fémből van a füle.
Ha ilyet nem találok, akkor a műanyag serpenyő-fület több rétegnyi alufóliába burkolom.
A száraz serpenyőbe öntök kevés olívaolajat és erős lángon felhevítem, majd beleteszem bőrös oldalukkal lefelé a kacsamell-darabokat.
Néhány perc alatt megpirítom őket úgy, hogy a színük mély barna legyen. Közben ellenállok a kísértésnek, és nem mozgatom meg a húsokat, mert csak így tudnak rendesen megpirulni, és ez kell ahhoz, hogy jó ízük legyen. Miután megpirítottam a kacsamell-darabok bőrös oldalát, a kisült zsírból átkanalazok 2 evőkanálnyit egy másik serpenyőbe.
A többit leöntöm róluk. (Ha a zsír kihűlt, mehet a hűtőbe. Nagyon finom lesz a sült krumpli, ha ebben sütjük.)
A megpirított húsokat megfordítom a serpenyőben, hogy bőrös oldaluk legyen felfelé, majd fogom, és a serpenyőt berakom a forró sütőbe. A húsok kb. 15-20 perc alatt megsülnek, de a belsejük még kicsit rózsaszín marad, másképp fogalmazva „rozé” lesz.
Amíg a kacsamell-darabok megsülnek, elkészítem a mártást.
Először előkészítem a hozzávalók közül az újhagymát és a gyömbért.
Az újhagymát apróra vágom, a gyömbérdarabot pedig meghámozom, és lereszelem.
Ezután egy közepes méretű serpenyőben az olívaolajon kevergetve megfonnyasztom az újhagymát. Ha már puha, picit megsózom, és hozzáöntöm a vörösbort, majd belekeverem a reszelt gyömbért és a mustárt.
Erős lángon felforralom, és addig forrásban tartom, amíg a felére el nem fő.
Amikor ez megtörtént, belekeverem az áfonyalekvárt, és megkóstolom. Ha kell, megsózom, és alaposan megborsozom.
Amikor az ízek már jól összeértek, a mártást leszűröm és visszaöntöm a serpenyőbe, majd takarékra csavarom alatta a lángot, és miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetem, apránként hozzáadom a vajat. Aztán a kész, fényes mártást félreteszem tálalásig.
Amikor a kacsamell-darabok megsültek, alufóliát borítok rájuk, és így pihentetem őket 10 percig.
Ettől jó szaftos lesz a hús, mert a benne lévő nedveknek van idejük „lecsillapodni”.
Tálaláskor a kacsamell-darabokat rézsútos irányban vékonyan felszeletelem, és megöntözöm az áfonyás-vörösboros mártással.
2 nagy adag lesz belőle

 
KARÁCSONY NAPJA
 
MOTTÓM

EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL.
A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK.
Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)

 
RÓLAM
 
Copyright - Szerzői jogok
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.

A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá:
A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.

Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.

COPYRIGHT©2006Latsia.
Minden jog fenntartva.
 
BLOGOM
 
KEDVENCEIM
 
RECEPTES OLDALAK
 
KALÓRIA TÁBLÁZAT
 
SZIASZTOK
Sziasztok kedves Ismerősök!

Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg.
Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O)
Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.

Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok!
Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
 
Copyright
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
 
Karácsony

 
SZIASZTOK
 
Társalgó
Sziasztok! Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum. Kellemes időtöltést kívánok: Latsia
 
NAPTÁR
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Kukucs!
eXTReMe Tracker
 
Szia!




 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!