LEVES : NYÍRSÉGI GOMBÓCLEVES |
NYÍRSÉGI GOMBÓCLEVES
NYÍRSÉGI GOMBÓCLEVES / Cico74
Pulykacicit felkockázni. Hagymát apróra vágunk, megpirítjuk, erre rádobjuk a húst és kifehéredésig hevítjük. Liszttel megszórjuk, mini pirospaprikát szórunk rá. Vízzel felöntjük. Ha van otthon, tegyünk bele 1 zöldpaprikát és 1 paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Burgonyagombócot teszünk bele: 3-4 főtt burgonya, só. liszt, tojás, fehérbors. Ezeket összegyúrjuk, kis gombócokat csinálunk, ez a levesbetét. Szoktunk bele petrezselymet is keverni. Ha a husi puha, belefőzzük a burgonyagombócot. Tejföl,tárkony, 1/2 citrom leve is kell még bele. Végül ha már kész, vágott petrezselyemmel ízesítjük/díszítjük.
Latsia: - 30 dkg csmellből 1 hagymával, 2 sárgarépa és 1 zellerszárral készítettem - a burgonyagombócot pedig 3 krumpli + 1 tojás + 1-2 ek liszt+ só, bors, petrezselyem
|