" A " Brownie
" A " Brownie / Latsia
22 x 32 cm-es tepsi
50 perc
olvaszd meg és tedd félre:
36 dkg közepesen édes csoki összetörve
1 1/2 csésze cukor
12 ek sótlan vaj, darabolva az evőkanállal
keverd össze:
1 csésze liszt
1/4 csésze kakaó
2 tk sütőpor
1/4 tk só
verd fel:
4 tojás / szobahőmérsékletű /
2 ek nescafé
1 ek vanília kivonat
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Olajozd ki a tepsit, béleld ki sütőpapírral és újra kend ki olajjal. Olvaszd meg a csokit, a cukrot, a vajat egy lábosban víz felett, majd tedd félre és hűtsd szobahőmérsékletűre. Keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy tálban és tedd félre. Verd fel habosra egy mixerben a tojást, a kávét, és a vaníliát, add hozzá a hideg csokoládé keveréket és kapard le az oldalát. Tedd a lisztkeverék felét a csokiba, keverd el és tedd bele a másik felét is. Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe és süsd a középső sínen 22-25 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón nem marad tészta. Hagyd kihűlni, majd egy késsel vágd körbe a tepsi mentén, tegyél egy rácsot a tetejére és hirtelen fordítsd meg. Húzd le róla a sütőpapírt és fordítsd vissza a sütit, majd szeleteld fel.
|