LEVES : Zöldbrsóleves gazdagon |
Zöldbrsóleves gazdagon
Zöldbrsóleves gazdagon - Pumbali
1/2 csirkemell 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 3 marék zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 tojás liszt, só, bors, pirospaprika
A megmosott csirkemellett felkockázom, és kevés olajon fehéredésig piritom, majd hozzáadom a megtisztitott, megmosott, karikára vágott sárga és fehérrépát. Kicsit együtt párolom, majd lehúzom a tüzről, hozzáadok egy kanál lisztet, egy kevés pirospaprikát, elkeverem, felöntöm vizzel, teszek bele egy megtisztitott vhagymát, sózom, borsozom, majd visszateszem a tŰzre, és kis lángom főzöm. Ha felforrt, hozzáadom a zöldborsót. Közben egy tojást felütök egy tányérban, és annyi lisztet adok hozzá, hogy jó kemény nokedlit kapjak. (én nem teszek bele vizet, igy tovább birja a levesben) Amikor a leves újraforrt, beleszaggatom a tányérról a nokedlit, kanállal. (lehet nokedliszaggatóval is) 2-3 percig főzöm, majd elzárom a gázt. Tejföllel tálalom.
Latsia: - én filézett csirkecombból csináltam, mert az volt itthon - jó sok pirospaprikát tettem bele
|