PULYKA : Pulykacurry zellerrel és sárgarépával wokban készítve |
Pulykacurry zellerrel és sárgarépával wokban készítve
Pulykacurry zellerrel és sárgarépával wokban készítve / Eperlevél
2 személyre, 475 kcal
15 dkg rizs 15 dkg metélőzeller /zellerzöld 15 dkg vékonyabb répa 25 dkg pulykafilé 1 ek. olívaolaj 1 ek. currypor 2 ek. szójaszósz 1 dl szárnyasleves (kockából is akár) 1 ek. mazsola só, bors
A rizst megfőzzük. A zöldségeket felszeleteljük, a husit vékony csíkokra vágjuk. A wokot felforrósítjuk az olajon a húst folyamatosan keverve átsütjük, megszórjuk a borssal és a curryvel. Hozzáadjuk a zöldségeket, és tovább keverve sütjük 2 percig, ekkor meglocsoljuk a szójaszósszal, átkeverjük, majd felöntjük a levessel. Belekeverjük a mazsolát, további 2 percig főzzük, megsózzuk, és újra ízesítjük a borssal és a curryvel. A zellerzöldjét hozzákeverjük és rizzsel tálaljuk.
Latsia: - vágtam bele jó vékonyra egy kis zellerszárat is!
|