Mexikói chilis kenyér
Mexikói chilis kenyér / Sherpa01
25 dkg finomliszt 20 dkg kukoricadara (nekem csak kukoricalisztem volt itthon) 1 dkg kovászpor 1 cs szárított élesztő 1 tk cukor 1 ek tengeri só 2,5 dl langyos kefír 4 ek olívaolaj 1 kis konzerv kukorica (150 gr) 2 kis piros chili paprika 1 tojássárgája 1 tk szárított koriander a megszóráshoz
A lisztet a kukoricadarával, a kovászporral, a szárított élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. A langyos kefírt és az olívaolajat hozzáadjuk, és 10 percig dagasztjuk. A tésztát kerekre formáljuk és letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük. A formát kivajazzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, 2 ek-nyit félreteszünk. A chilipaprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és finomra aprítjuk. A kukoricával együtt gyorsan beledolgozzuk a tésztába, és a formába tesszük. Letakarva meleg helyen még 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgáját kis vízzel kikeverjük. A tészta felét hosszában bevágjuk, és a tojássárgájával megkenjük. A félretett kukoricaszemekkel és a korianderrel megszórjuk, mindkettőt kissé bele is nyomkodjuk. A kenyeret a sütőben 200 fokon 30-35 percig sütjük.
|