CSIRKE : Gyümölcsmázas csirkecomb |
Gyümölcsmázas csirkecomb
Gyümölcsmázas csirkecomb / Latsia
Hozzávalók 6 személyre:
6 db csirkecomb
1 dl olivaolaj
4 púpos evőkanál barnacukor
4 evőkanál szójaszósz
1, 25 dl cukrozatlan narancslé
1 citrom leve
1 tk. gyömbérpor
1 tk. mustár
2 gerezd fokhagyma
A páclé hozzávalóit alaposan elkeverjük, a csirkecombokat tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet és be a hűtőbe min. 4 órára. Félidőben megfordítjuk a csirkecombokat.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, visszaforditjuk a combokat és betesszük sülni őket 1 és 1/4 órára, közben sűrűn locsolgatjuk a lével, hogy szép fényes mázas legyen. Rizzsel kínáljuk.
Figyelmeztetés: Ne duplázzuk az adagot, mert akkor a máz nem lesz tökéletes!
|