Háromperces kenyér
Háromperces kenyér / Latsia
10 dkg héjas mandula 4 dkg élesztő 50 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt 2 tk só 2 ek balzsamecet 5 dkg napraforgómag héj nélkül 5 dkg tökmag héj nélkül
A mandulát vékony hasábokra vágjuk, az élesztőt 0,5 l langyos vízben feloldjuk. A lisztet, a sót, az ecetet es az élesztős vizet robotgéppel 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A mandulából, a napraforgó- és tökmagból 1-1-1 ek-t félreteszünk, a többit a tésztába gyúrjuk. A kenyértésztát margarinnal kikent, kb 30 cm hosszú, doboz alakú sütőformába helyezzük és a maradék magokkal megszórjuk. Azonnal előmelegített sütőbe toljuk és 225 fokon 50-60 perc alatt ropogósra sütjük.
Latsia: - kenyérsütőgéppel dagasztattam össze 3 perc alatt a tésztát, kevesebb, kb. 3-3,5 dl vizet vett fel a tészta, de amikor robotgéppel csináltam 3-4 évvel ezelőtt, mert nem volt még kenyérsütőgépem, akkor belement a 0,5 l víz... - mandula helyett diót tettem bele
|