Csirkemell eperrel
Csirkemell eperrel / Sherpa01
4 nagyobb csirkemell, 5 dkg eper, só, bors, mustár, méz, borecet ízlés szerint
Köretnek:párolt rizs
A csirkemelleket vastagabb filékre vágjuk, majd pácba rakjuk legalább 1 órára. (Pác: mustár, méz, bors, só. ) Kevés olajon (lehet olívaolaj is) a csirkemelleket mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajba teszünk egy kevés mézet, erre tesszük a félbevágott epreket. Kb. 1-2 perc alatt átsütjük, és hogy ne legyen túl édes, egy kiskanál borecetet adunk még hozzá. A mártást a kiszedett húsra öntjük, és párolt rizssel tálaljuk. A vendégek kétszer fognak kérni belőle.
Latsia: Köretnek kettőnknek főztem 1 csésze gömbölyű szemű rizst, amikor kész lett, beleszórtam 1 nagy marék mazsolát és 2 szelet darabokra vágott ananászt /konzerv/ és átforgattam, majd egy kivizezett csészébe töltöttem és a tányérra fordítottam.
|