Koupepia
Koupepia me Klimatofylla -Töltött szőlőlevelek / Latsia anyósa
35- 40 nagy friss szőlőlevél /vagy konzerv/ 600-650 gr darált sertéshús 1/2 pohár rizs, mosva, lecsepegtetve 3-4 ek olaj fahéj, bors, szárított menta, apróra vágott petrezselyem 1 tk aprított hagyma 1-2 ek citromlé 1,5 csirkehúsleves kocka feloldva 1/2 pohár forralt vízben 1,5 ek paradicsompüré 1 pohár paradicsom turmixolva 1-2 hámozott paradicsom felkockázva /elhagyható/ 4-5 ek olaj
Forralt vízben blansírozd a szőlőleveleket pár percig, majd szárítsd meg. Keverd össze a darálthúst, a rizst, a borsot, a fahéjat, a mentát, a petrezselymet, a hagymát, a citromlevet, a csirkehúsleveskockát, a paradicsompürét, a turmixolt paradicsomot és 3-4 ek olajat. A szeletelt paradicsomot fektesd egy lábos aljára. Fogj egy levelet és a sima oldalával kívűl fektesd le és töltsd meg a töltelékkel, tekerd fel, tedd a lábosba és tedd meg ugyanezt az összessel. Tedd őket egymásra, és tegyél egy-két levelet szintelválasztónak. A tetejüket fedd be egy pár levéllel. Öntsd le olajjal és 1/2 pohár vízzel. Tegyél a tetejére egy lefordított lapostányért majd fedd le egy fedővel. kb 40-50 percig főzd, de nézd meg, ha elfő a víz, önts utána egy kicsit. Annyi víznek kell lennie benne, hogy ne lepje el, kb 1-2 ujjnyival legyen kevesebb. Ha kész, vedd le a fedőt és a tányérral együtt fordítsd fel az egészet, így a lennt lévő szeletelt paradicsom lesz felül.
Latsia: mi joghurttal és kenyérrel esszük.
|