ÉDES SAVANYÚ SZŰZPECSENYE 2.
ÉDES SAVANYÚ SZŰZPECSENYE 2.
300 g szűzpecsenye 1 vöröshagyma 1 zöld színű paprika 1 piros színű paprika 150 g újhagyma 3 ek mogyoróolaj 1/2 doboz ananász / 170 g 6 ek ananászlé 1 adag paradicsompüré / 70 g 5fűszerkeverék chilipehely gyömbérpor 1 ek szójaszósz 1 ek kínai chiliszósz késhegynyi Sambal Oelek
KÖRET: Basmati rizs
A szűzpecsenyét vékony csíkokra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A zöld színű és a piros színű paprikát félbevágjuk, kimagozzuk és az ereiket kivágjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, és a wokban jól felforrósítjuk a mogyoróolajat. A sertéscsíkokat erősen megpirítjuk és a wok szélére húzzuk. A hagymát és a paprikát adagonként pirítjuk az olajon és a sertéscsíkokhoz keverjük, hozzáadjuk az újhagymát. majd az ananász darabokat. Az ananászlevet elkeverjük a paradicsompürével és a sertéscsíkokhoz keverjük. A kínai 5fűszerkeverékkel, a chilipehellyel és a gyömbérporral ízesítjük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a chiliszószt és egy késhegynyi Sambal Oelek-et. Összeforrósítjuk és basmati rizzsel tálaljuk.
Forrás: Marion
|