MÜZLIS ZSEMLE / KENYÉR
Müzlis kenyér Római tálban
(Elvileg ez egy zsemle recept)
MÜZLIS ZSEMLE / Kamilla8
5 dl tej 30 g friss élesztõ 2 ek cukor 2 tk só 3 dl müzli kb. 10 dl liszt 50 g margarin
megkenni: tojás megszórni: mák
Feloldani kézmeleg folyadékban(víz, tej) az élesztõt, cukrot és sót. A felfutott élesztõt hozzáadni a müzli, liszt, valamint a puha margarin keverékéhez. A tésztát simára keverni. Letakarni, és meleg helyre tenni, kelni. Mikor megkelt, zsömléket formázni belõle és sütõpapírral bélelt tepsibe tenni. A tetejét tojással megkenni, és mákkal megszórni. 225 fokon 15-20 percig sütni.
Latsia: - kenyeret csináltam, nem zsemlét, a tésztát a kenyérsütőgép dagasztotta - nem volt itthon müzli, viszont volt zabpehely, rozspehely, búzakorpa, búzacsíra, stb. ezeket kevertem el müzlinek - tettem bele 1 ek sikért - a 2.kelés után bennt hagyva a kenyeret a sütőben, felkapcsoltam a sütőt 230 fokra, és amiután elérte, még ezen a hőfokon hagytam 5 percet, majd lecsavartam 180 fokra és ettől kezdve további 40 percet sütöttem - nem kentem meg a tetejét semmivel, csal lespricceltem vízzel, és a sütés közben is 2x 3x megspricceltem
|