Burek
Burek / Hasé Latsia módra
50 dkg liszt 3 dl víz 2 kk só 2 ek víz 7 g porélesztő 1 fej hagyma apróra vágva 40 dkg apróra vágott csirkemell 2 kávéskanál finomra vágott petrezselyemzöld 1 tk pirospaprika 1 tk mustár 1 felvert tojás a kenéshez 15 dkg vaj a hústöltelék sütéséhez
Az élesztőt összekeverjük a liszttel, a sóval, a vízzel, és tésztává gyúrjuk. A vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst, állandó kevergetés közben megsütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd összekeverjük a megmaradt sóval és petrezselyemzölddel, valamint 1 tk mustárral. Elturmixoljuk. A jól kidolgozott tésztát kinyújtjuk, és egyesével szaggatjuk, töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, mindegyiket megkenjük a tojással. 200 fokos forró sütőben sütjük meg 10-12 perc alatt, és melegen tálaljuk. Ez a tészta tulajdonképpen egy pizza alaptészta.
|