VIRSLIS TARHONYA
VIRSLIPORKOLT / Kira21
Alap: olaj - aprora vagott hagyma - apro kockara vagott szalonna.
Megfonnyasztani, tuzrol lehuzni. Belekeverni: csemege priospaprikat, so, bors, zuzott fokhagymat, (majoranna - orolt komeny), friss paradicsom, paprika. Vizzel kisse felonteni, 10 percig fozni. Virslit felkarikazni, ujabb 10 percig fozni. (van, aki gombat is tesz bele).
VIRSLIS TARHONYA / Kira21 -
Ebbe a virsliporkolt-alapba hozzaadjuk a tarhonyat, vizzel felontjuk, (3 dl tarhonyahoz - kb. 6 dl vizet), es amikor ujra forr kis langon majdnem puhara fozzuk. Ekkor a tuzrol lehuzzuk, fedo alatt megnedvesitett konyharuhaval letakarjuk, hogy a gozeben meg puhulhasson kb. 15 percig.
Latsia! Nektek kettotoknek eleg egy keves tarhonya, en Debrecenben nagy adagot csinaltam, es 2 napig ette 4 ember. (szerintem 10 dkg nektek eleg, de nem akarok tevedni).
|