TÉSZTA : Voralbergi sajtos nudli |
Voralbergi sajtos nudli
Voralbergi sajtos nudli / Latsia
2 személyre
20 dkg liszt 1 tojás 1 kávékanál só 10 dkg ementáli sajt 5 dkg érett juhtúró 1 kis fej vöröshagyma 1 dl tejföl 3+5 dkg vaj
1. Az ementálit lereszeljük és elkeverjük a juhtúróval, és a tejföllel. A hagymát megtisztítjuk, nagyon vékonyan felkarikázzuk, kevés vajban megfonnyasztjuk és összekeverjük az ementális, tejfölös juhtúróval. 2. A nudlihoz a lisztet összekeverjük a sóval, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beletesszük a tojást. Végül kevés vízzel az egészet sima tésztává gyúrjuk, és fakanállal addig keverjük, míg elválik a tál oldalától. 3. Ezután a kész tésztát vizes vágódeszkára fektetjük és a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A nudli akkor főtt meg, ha felúszik a víz felszínére. 4. A lecsöpögtetett nudlikat a sajtos-juhtúrós keverékkel rétegezve, vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. 5. Az ételt 15 percre forró sütőbe rakjuk, hogy a sajt megolvadjon, majd azonnal tálaljuk. Friss zöld salátát vagy reteksalátát adunk hozzá, tetejére kevés tejfölt kanalazhatunk és durvára vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Latsia: juhtúró helyett fetát tettem bele, mert itt a juhtúró másmilyen
|