Alpesi tészta
Alpesi tészta / Alchri
60 deka krumpli ( előző napon megfőzve) 50 deka szarvacska tészta 25 deka bacon szalonna 1 nagy hagyma 20 deka sajt só, bors, szerecsendió 4 ek durvára vágott petrezselyem
A tésztát megfőzni, lecsöpögtetni. A bacont és a hagymát kockára vágni és 2 ek. olajban, együtt ropogósra sütni, a krumplit is kockára vágni és a szalonnával összekeverni. A szalonnás hagymát a tésztával, krumplival és a reszelt sajttal egy nagy edényben összekeverni, sózni, borsozni, szerecsendióval fűszerezni. A durvára vágott petrezselymet belekeverni és az egészet egy kizsírozott tűzálló formába önteni. A 200 fokos sütőben, 20-25 percig, a alulról a második sínen, sütni.
Latsia:
- aznap főztem meg a krumplit, nem előzőnap - kettőnknek megfeleztem az adagot, így is bőven elég volt - nem volt itthon szarvacska tészta ezért rigatoni-ból csináltam - kicsit odakapott, legközelebb sztem elég kevesebb idő is neki a sütőben
|