CSIRKE : Sonkás, sajtos csirkecomb |
Sonkás, sajtos csirkecomb
Sonkás, sajtos csirkecomb / Levike
6 db csirke (felső) comb, só 1 tk őrölt bors 1 csokor újhagyma 1/2 csokor kapor 5 dkg vaj 2 dl fehérbor 4 dl tejszín 15 dkg sonka 15 dkg reszelt (juh)sajt
A lebőrözött kicsontozott csirke combot megsózzuk, megborsozzuk állni hagyjuk. Felforrósított vajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát, megszórjuk apróra vágott kaporral, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Átöntjük egy tepsibe, beletesszük csirkecombokat és fóliával letakarva, sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük beleszórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a tetejét megszórjuk a reszelt juhsajttal. Aranysárgára sütjük.
|