Túrós kenyér
Túrós kenyér / Mikko
600 g teljeskiőrlésű liszt 20 g friss élesztő 1 dl vízben kis cukorral felfuttatva 125 g túró / mindegy milyen, de az enyém krémes volt/ 1 ek sikér só
Ha ragad, kis lisztet még utána tenni, ha száraz, kis vizet Szóval az élesztöt én mindig az üstben kis cukros vízzel felfuttatom, utána teszem hozzá a túrót, lisztet sóval. Sütni a tk programon. Ennyi. Nekem hatalmasra megkel. A fél élesztö kell bele, mert a túró nehéz. Ha túlkel (mert az lesz), akkor leállítani a progit, még egyszer megkevertetni, majd leállítani az egészet, mármint a programot, megkelni hagyni, de figyelni közben, hogy csak az üst háromnegyed részéig menjen. Ekkor bekapcsolni csak sütés programra.
Latsia: - nekem kelett még + 2dl víz bele / a felfuttatós vízen kívűl/ - 10 %-os túróból készült - gép dagasztotta, utána ment a pyrexbe kelni és utána a 180 fokos sütőbe
|