Vörösboros kuglóf
Vörösboros kuglóf / Mikko
300 g vaj 300 g cukor 6 tojás sárgája 1 ek kakaó 400 g liszt 1 tk fahéj 2, 5 dl vörösbor 6 tojás fehérje felverve 150 g csokimorzsa 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor
Vajat, cukrot és a tojás sárgákat habosra keverjük. Kakaót, csokireszeléket, lisztet a sütöporral keverve hozzáadjuk folyamatosan. A vörösbort is kis adagokban keverjük bele, majd a legvégén a felvert tojáshabot adjuk lazán hozzá a masszához. Kivajazott nagy kuglóf formába öntjük és elömelegített sütöben 1 és egy negyed órán át sütjük 180 fokon. Mindig sikerül!
Latsia: - nem fért bele a kuglófformába, így a maradék 6 lyukas muffintepsiben sült - 1 óra 5 perc alatt lett kész
|