SALÁTA : Sajtos Waldorf-salata |
Sajtos Waldorf-salata
Sajtos Waldorf-salata 4 fore / Latsia
1 citrom 4 ek majonez /80 g/ 2 nagyobb savanykas alma 4 vastag szarzeller vagy 200 g zellergumo 4-8 fodros salatalevel 80 g dio 200 erett camembert vagy brie sajt 1 dl tejfol 1/2 dl felszaraz feherbor 1-2 csipet porcukor so, bors
1. A citromot forro folyo viz alatt megmossuk, hejat egyenesen belereszeljuk a majonezbe, levet kinyomjuk es melyebb talba szurjuk. Az almat, a szarzellert es a salatat megmossuk, az almat hamozatlanul kisebb kockakra vagjuk es azonnal beleforgatjuk a citromlebe. A szarzellert 1/2 cm vastagsagura szeljuk es az almahoz keverjuk. /ha zellergumot hasznalunk, gyufaszalnyira vagdaljuk/ 2. A salataleveleket szarazra lapogatjuk konyharuhaval, 1-1 szep levellel kibelelunk 4 szep oblos kelyhet, a tobbit falatnyi darabakra tepkedjuk es az almas zellerhez adjuk. 4 felezett diot felreteszunk, a tobbit durvara vagjuk. A sajtot aprora felkockazzuk, majd a dioval egyutt lazan a salatahoz keverjuk. Aranyosan elosztva a kelyhekbe pupozzuk, vegul a felretett dioval es nehany zellerlevelkevel diszitjuk. 3. A majonezt simara keverjuk a tejfollel, a borral, a porcukorral, izles szerint sozzuk-borsozzuk es csak a talalasnal ontjuk ra a salatara! Elegans finom eloetel, de onallo etelnek is pompas! Keszithetjuk kortevel, szolovel is.
|