LEVES : Csípős - savanyú leves |
Csípős - savanyú leves
Csípős - savanyú leves / Malena77
1 liter csirkehúsleves, 2 kisebb sárgarépa, kisujjnyi db póréhagyma, 10-15 dkg főtt csirkehús, 4-5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy, 1-1,5 ek. szójamártás, 1 ek. 6%-os fehérborecet, kb. fél kiskanál csipős chiliszósz, 1 csapott ek. étk. keményítő, 2 tojás
A levest lábasban felforraljuk, a répát és pórét tisztítás után csíkokra vágjuk, 5 percig főzzük a levesben. A húst és bambuszrügyet szintén csíkozzuk és 3 percig főzzük. A szójamártást borecettel, chiliszósszal, keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük, így sűrítjük, izesítjüka levest. Végül a tűzről lehúzzuk és a felvert tojást belecsurgatjuk (néhány helyen úgy készítik, hogy a tojásból vékony lepényt sütnek és a kész levesbe csíkozzák.)
|