ÉDES SAVANYÚ SZŰZPECSENYE
ÉDES SAVANYÚ SZŰZPECSENYE / TIM MÄLZER - Alchri
kb. 1/2 ananász, 1 piros paprika, 3 hagyma, 2-3 fokhagymagerezd, 2 chilipaprika, 8 db szüzérme ( kb. 5 dekás darabok) 3 ek. olivaolaj, 6 ek. szójaszósz, 4 deka pörkölt földimogyoró, 1 csokor koriander
Az ananászt kockára vágni, a paprikát szintén. A hagymát, fokhagymát vékony szeletekre vágni. A chiliket kimagozni és szintén vékonyra vágni.
Az olakat felhevíteni, a szüzérméket sózni, borsozni és mindkét oldalukon 3-4 percig sütni. Kivennei, melegen tartani.
Paprikát, ananászt, hagymát, fokhagymát, chilit kavargatás közben, közepes lángon, 2-3 percig sütni. Utána a szójaszószt 4 ek. vízzel és a felaprított korianderrel hozzáadni és 2 percig fözni.
Az érméket rövid ideig a szószban felmelegíteni és a durvára tört mogyóróval megszórva tálalni.
|