LEVES : Vasadi savanyú krumplileves |
Vasadi savanyú krumplileves
Vasadi savanyú krumplileves / nyau-nyau 9
60 dkg krumpli, 1 jókora vöröshagyma, 3-4 babérlevél, 2 dl tejföl, só, oreganó, vegeta (Podravka termék), olaj, liszt, pirospaprika, petrezselyem zöldje
A kockára vágott krumplit a megtisztitott egészben hagyott vöröshagymával, a babérlevéllel sós vizbe teszem fel főni. Amikor a krupli már félig puha, szórok bele oreganot, és 1 csapott evőkanál /ek/ vegetát. (Podravka-terméket használom, de mivel ez is tartalmaz sót, már eleve kevesebb sót teszek a vizbe a főzés kezdetén. ) Egy kis csokor petrezselymet is teszek bele (amit előzőleg fehér cérnácskával kötök össze, hogy könnyebben kihalászhassam tálalás előtt). Vékony rántást készitek olajból lisztből, majd amikor kész, a tűzről leveszem és beleteszem a pirospaprikát. Berántom az ételt. Amikor a krumpli már puhára főtt, a léből visszaszedve, a tejfölt keverem el egy külön tálkában. Majd ezt hozzáöntöm a leveshez. A tüzet elzárom és ekkor dobok bele egy kevéske, apróra vágott petrezselyem zöldet. A levest lehet gazdagitani tojással, amelyet egészben hagyva kell belefőzni
|