LEVES : Kínai erős-savanyú leves |
Kínai erős-savanyú leves
Kínai erős-savanyú leves / Latsia
1 kisebb pórét, 2 sárgarépát és 100 g megtisztított shiitake gombát vékonyan felszeletelünk. 2 ek mogyoróolajat felforrósítunk és a zöldségeket megdinszteljük. Frissen reszelt gyömbérrel, 4 cl rizsborral és 2 ek szójaszósszal ízesítjük, felöntjük 1 l húslevessel és közepes hőfokon kb 8 percig főzzük. 20 g kisebb darabokra tört üvegtésztát és 2 ek friss szójacsírát a levesbe dobunk és néhány percig főzzük, hogy megpuhuljanak. A levest megsózzuk, chilivel ízesítjük és egy kis keményítővel zselésítjük.
latsia: - a kész levesből kiveszek egy mokkáscsészényit és abban keverek el 2 ek keményítőt, majd visszaöntöm a levesbe -a végén snidlinggel vagy petrezselyemmel szórom meg -csirkemellet is szokta beletenni csíkokra végva, miután 1 ek kukoricaolajon megsütöttem
|