LEVES : Paradicsomos kerekrépaleves |
Paradicsomos kerekrépaleves
Paradicsomos kerekrépa (tarlórépa, karórépa) leves /Anya77
1 sertéscsülök vagy bármilyen csontos sertéshús 3 marék gyalult répa tojásnyi zsír 3 ek. liszt 1 l paradicsomlé 1-2 kanál lecsó 1 kk pirospaprika 1 fej vöröhagyma 1 babérlevél borecet só
A húst feltesszük főni. Ha kezd puhulni hozzátersszük a répát és a borecetet. Megsózzuk, beletesszük a lecsót, puhára főzzük. Rózsaaszín rántást csinálunk, beletesszük a vhagymát, kicsit dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a fele paradicsommal felengedjük. Felfőzzük és a répaleveshez öntjük. Hozzáadjuk a maradék paradicsomlevet, babérlevelet és kb. 10-15 percig még főzzük. Hideg helyen több napig eltartható. Felmelegítés után is nagyon ízletes.
|