LEVES : Libaaprólék leves |
Libaaprólék leves
Libaaprólék leves /Anya77
A libaaprólék leveskét úgy főzöm, mint a normál húslevest.
A belsőséget szeletelem, hogy szépen megpuhuljon. A zöldségeket dupla-julienne-re vágom, azaz olyan hosszú, mint a kisujjad, és fele i olyan vastag. A gombát szeletelem, karfiolt pici rózsákra szedem és zöldborsót is dobok bele. A húst hideg víben 8-10 szem bors, 1 vhagyma, 1 gerezd fokhagyma teszem fel. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözzön. Az utolsó 15-20 percben zöldségelek+szegfűbors, szerecsendió virág, sáfrányos szeklice. Pici szerecsndiót reszelek rá és ekkor sózom. A leveses tálba finomra vágott petrezselyem zöld+snidling, erre merem a levest.
|