Eperleves
Eperleves / Marcsi1221
5 narancs 10 dkg méz 5 dkg cukor 50 dkg eper 4 mentalevél
A narancsokat megmossuk, és meghámozunk, 2 db-ot a hártyáitól is megszabadítva - gerezdekre szedünk, a többi levét kifacsarjuk. Lábasban 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot. Felforraljuk, majd beletesszük a narancs héját. Még 5 percig gyöngyözve forraljuk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a narancsok levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk. Egy tálba öntjük a szirupos levet, beletesszük a gyümölcsöket, mentalevelekkel díszítjük, és 3 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor pirított mandulaforgácsot szórhatunk rá.
|