MILÁNÓI SZŰZ
636.MILÁNÓI SZŰZ / Váncsa
4 személyre veszek 2 szüzet, szeletelem, megpotyolom, sózom, frissen őrölt borsot szórok rá, lisztbe és felvert tojásba forgatom és megsütöm, de ezúttal nem bő olajban ám, ahogy egyébként szokás, hanem kevéske vajon inkább.
Kiszedem, melegen tartom.
A visszamaradt vajba további vajat teszek, megdinsztelek benne egy kis fej finoman összevagdalt hagymát, ráteszek 2 gerezd elkapart fokhagymát, 1-1 evőkanál finomra vágott bazsalikomot és szurokfüvet, 10 dkg szeletelt gombát, 5 dkg apróra vágott nyers olasz sonkát / prosciutto crudo /, mindezt együtt 3 percig kevergetem. Feleresztem 1,5-2 dl fehérborral, felére beforralom. Beleöntök egy kevés / 8 cl, hogy precízkedjünk egy kicsit/ tejszínt, beleteszek 1 evőkanálnyi capribogyót, összeforralom, majd belecsavarom egy citrom levét.
A mártást a húsra öntöm. Valamilyen olasz főtt tésztával és zöld salátával tálalom.
Latsia: mi nem ettünk hozzá salátát, mert az hízlal
|