Szűzpecsenye levelestésztában
Szűzpecsenye levelestésztában / Mikko
1 nagyobb szűzpecsenye leveles tészta, mélyhűtött 200-300 g gépsonka szeletelve 250 g sajt vékonyra szeletelve
A nagyobb darab szűzpecsenyét egy serpenyőben minden oldalról átsütjük olajon, de nem sózzuk, fűszerezzük. A leveles tésztát , ha kisebb darabokból van, akkor egymás mellé fektetjük, hogy egy téglalapot kapjunk. Én itt egy nagyot veszek az üzletben, azzal könnyebb dolgozni. Erre gépsonka szeleteket fektetünk, majd rá a sajtszeleteket, szépen szétosztva, hogy mindenhova jusson. Erre ráfektetjük az elözöleg megsózott, borsozott húst, összetekerjük, mint egy bejglit, a két végét is ráhajtjuk. Tojással bekenjük az egészet. Előmelegített sütőben 200 fokon ca. 25 percig sütjük.
Tálalásnál felszeleteljük vastagabbra, friss salátával és sült krumplival körítjük. Ez két személyre elég. (Nálunk, de aki nem eszik sokat, annak három személyre is elég) A hús levet enged, ha megsózzuk, ezért közvetlen a sütés elött kell fűszerezni, sózni, akkor nincs ideje erre.
|