Borzas borda
Borzas borda / Mikko
400 g burgonya 3-4 ek liszt, inkább kevesebb 3 tojás só 4-6 szelet borda 2 dl tejföl 150 -200 g reszelt trappista sajt
A burgonyát nyersen meghámozzuk és finomra reszeljük (almareszelő). Liszttel, sóval és tojással összedolgozzuk. A masszának inkább sűrűnek kell lennie. Húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk és a burgonyás masszába hempergetjük. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol érje a krumplis massza. Forró olajban pirosra sütjük, de nem túl gyorsan. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Én ez utóbbit nem csinálom, mert túl nehéz lesz úgy, viszont egy kiadós salátával tálalom. Lehet a tojásos masszába még zúzott fokhagymát is tenni.
|