Csőben sült karaj paradicsommal
Csőben sült karaj paradicsommal / Jolan
4 szelet karaj, só, bors, 2 gerezd nagyon finomra aprított fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 2 ek magos mustár, 2 ek. vaj, 4 szem szeletekre vágott paradicsom, csíkokra vágott friss bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt, 2 ek tejföl
A húst sózzuk - borsozzuk.
A fokhagymával és mustárral elkevert olajjal megkenjük a húst, majd forró vajon 7 percig sütjük. A húst kizsírozott sütőformába tesszük és a tetejét megrakjuk paradicsommal. Összekeverjük a bazsalikomot a sajtot, és a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. A masszát a húsra halmozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük. Sült krumplival tálaljuk.
Latsia: Kettőnknek féladagot sütöttem
|