Rusztikus burgonyás kenyér
Rusztikus burgonyás kenyér / Marion
340 g burgonya 2 tk só 60 ml a burgonya főzővizéből 1 ek olívaolaj 1 ek porélesztő 330 g rétesliszt
A burgonyát meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 tk sóval megszórt vízben megfőzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük, pürésítjük.
A kenyérsütőgép üstjébe öntjük a 60 ml főzővizet, az olajat, rá a burgonyát, a lisztet, a sót és a porélesztőt.
Dagasztó programra kapcsoljuk, a gép megdagasztotta-kelesztette.
Kivesszük a tésztát, kenyérré formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt köralakú tortaformába tesszük. Megszórjuk jól liszttel, egy keresztet vágunk jó mélyen a tetejére és további 30 percig kelni hagyjuk meleg helyen. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és betesszük sülni a kenyeret 50 percre.
Latsia:
-én úgy szoktam másodszor keleszteni mindent, hogy a sütőben bekapcsolom a lámpát és annak a fényénél-melegénél keleget a tészta
-nekem kevés lett a 60 ml főzővíz, dagasztás közben még adtam hozzá egy kicsit, de lisztje is válogatja. Nem kell túl puha tésztát csinálni, a sütőben sülteknek mindig picit keményebb legyen a tésztája, mint a gépben sütötteké.
|