GYORS KENYÉR
GYORS KENYÉR
4 dkg élesztő 0, 45 l víz 500 g liszt 5 dkg napraforgómag 5 dkg szezámmag 5 dkg lenmag 1 tk só 2 ek gyümölcsecet
Összekevered a száraz anyagokat, az élesztőt a langyos vízben felfuttatod, és az előzőhöz kevered, lassanként hozzáadva az ecetet. Kizsírozott /nem lisztezett!!!/ formába töltöd és hideg sütőbe teszed. 200 fokra beállítod a sütőt és attól számítva, hogy elérte a hőmérsékletet, 1 órán át sütöd.
Latsia:
- szárazélesztőt használtam, így nem volt felfuttatás / 8 g - kevesebb víz kellett bele, nekem csak 0, 4 l - a tészta kicsit folyós lesz a sütés előtt, de ilyennek kell lennie - az egészet a gépemmel dagasztattam össze - a sütés 30. percben kivettem és megkentem egy felvert tojással a tetejét ÉN MÉG ILYEN FINOM MAGOS KENYERET NEM ETTEM!:O))
|