Chili con carne
Chili con carne / Jamie Oliver
2 kozepes fej hagyma 1 gerezd fokhagyma olivaolaj 2 csapott kk cayenne-i bors 1 friss piros, kimagozott finomra apritott chili paprika 1 pupozott kk orolt komenymag so, bors 500 g daralt marhalapocka, vagy hatszin, vagy a legjobbfajta daralt marhahus 200 g olajos aszalt paradicsom 2 doboz 400g-os paradicsomkonzerv 1/2 rud fahej 2 doboz leszurt 400 g-os vorosbabkonzerv
A hagymat es a fokhagymat turmixban orold finomra, majd egy keves olajon parold puhara. Add hozza a cayenne-i borsot, a friss chilipaprikat, a komenyt, es izesitsd soval es borssal. Ropulhet kozejuk a daralthus, kavargasd es piritsd, mig meg nem barnul. Turmixold az aszalt paradicsomot annyi sajat olajaval, hogy peppe lazuljon, es add a hushoz a parikonzerv, a fahej meg 1 deci viz tarsasagaban. Izles szerint sozd es borsozd ujra. Varj, mig rotyogni kezd, borits ra sutopapirt, tedd ra a fedot, aztan egeszen kis tuzon fozogesd 1 1/2 oraig, vagy dobd be az edenyt a sutobe /150 fokra/ szinten ennyi idore. A fozesi ido vege elott 30 perccel keverd bele a leszurt vorosbabot.
Megjegyzes: Sokkal finomabb fogas, ha egy nappal korabban megfozod! Latsia: Életem legfinomabb Chili con carne-ja
|