PULYKA : Sajtos pulykamell filé |
Sajtos pulykamell filé
Sajtos pulykamell filé / Marcsi1221
Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé (kb. 15-15 dkg) 2 paradicsom 1 ek. szárított bazsalikom 5 dkg reszelt sajt 2 ek. olaj 1 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín
Elkészítés: A szeleteket kicsit kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal. A bazsalikomot összekeverjük a reszelt sajttal, és szétosztjuk a hússzeletekre. A húst feltekerjük, összekötjük, vagy összetűzzük. Felforrósítjuk az olajat egy mély serpenyőben, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Aláöntjük a levest, lefedjük, és 8-10 percig pároljuk. Kivesszük a húst. A paradicsomot kis kockára vágjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a tejszínt, és kevergetve besűrítjük. Beleszórjuk a paradicsomot, sóval borssal fűszerezzük. Visszatesszük a húst, és összeforrósítjuk. Rizsköretet adunk hozzá.
|